mandag 4. mai 2009

Foreldres mediebruk.

Jeg har vært hos mamma denne helgen, og har observert hennes medieforbruk. Hun har langt fra så stort medieforbruk som meg, og det varierer også veldig hvor mye hun bruker det.
Denne helga har det vært mye bra vær, og hun har tilbrakt mye tid på verandaen med en god bok i stedet for å sitte inne og se på tv. Men noe hun har brukt mye denne helgen er mediet radio. Hun bruker det mest når hun jobber i hagen.
Tv bruker hun for å se på nyhetene. Dette gjør hun hver dag. På kvelden i helga ser hun på humorprogrammer. På søndagskvelden ser hun selvfølgelig på FFK spille.

Før i tiden brukte vi mediene mye mindre enn vi gjør i dag. Grunner til dette er at det er mange flere kanaler og det går derfor programmer på tv som passer alle til enhver tid. Det er også mye lettere å få tilgang til mediene.
Nå lever man på en helt annen måte enn man gjorde før bare på grunn av at mediene har forandret seg. Før i tiden betalte man regninger med brevgiro, skrev julekort og syklet hjem til hverandre i stedet for å chatte på msn.

Ingen kommentarer: