onsdag 6. mai 2009

Film: Viljens Triumf

1. Hva er propaganda? Hva gjør denne filmen til en propagandafilm?

- Propaganda er en måte å påvirke folk til å ta en stilling til en sak. Altså en måte å påvirke folk til å for eksempel få like synspunkter som seg selv. I denne filmen blir propaganda brukt til å få et positivt syn på nazismen og datidens Tyskland.


2. På hvilken måte kan denne filmen ha påvirket det tyske publikummet som så den på 1930-tallet? Hvilke virkemidler er tatt i bruk for å overbevise seerne om Hitlers og nazismens fortreffelighet?

- Som jeg har nevnt over påvirker denne filmen publikummet til å få et godt inntrykk av nazismen og i verste fall ta alt til seg og bli nazist selv. Filmen gir et godt inntrykk av Adolf Hitler som en god leder. Sersjanter og andre overmennesker i den tyske armeen skryter av Hitler som leder, og de overbeviser folket om at med Hitler i spissen vil Tyskland vokse og bli verdens mektigste land å bo i.


3. Hvilket inntrykk gir filmen av livet som soldat i den tyske hæren? Forklar.

- Livet som soldat i den tyske hæren sier seg selv er en livsfarlig jobb. De dro ut i krigen og mange av dem døde under slagene. Men denne filmen gir jobben som soldat for Tyskland et helt annet inntrykk. Her viser de et klipp av livet på treningsleieren, og man ser et trivelig miljø med mye moro, og et godt samhold. Dette er selvfølgelig riktig, men det filmen ikke viser er at sjansen for å dø er meget stor. Filmen er laget for å oppfordre så mange som mulig til å melde seg inn i hæren for å sloss for sitt fedreland. Filmen gir altså folket et helt annet inntrykk av denne jobben enn det egentlig er.

mandag 4. mai 2009

Foreldres mediebruk.

Jeg har vært hos mamma denne helgen, og har observert hennes medieforbruk. Hun har langt fra så stort medieforbruk som meg, og det varierer også veldig hvor mye hun bruker det.
Denne helga har det vært mye bra vær, og hun har tilbrakt mye tid på verandaen med en god bok i stedet for å sitte inne og se på tv. Men noe hun har brukt mye denne helgen er mediet radio. Hun bruker det mest når hun jobber i hagen.
Tv bruker hun for å se på nyhetene. Dette gjør hun hver dag. På kvelden i helga ser hun på humorprogrammer. På søndagskvelden ser hun selvfølgelig på FFK spille.

Før i tiden brukte vi mediene mye mindre enn vi gjør i dag. Grunner til dette er at det er mange flere kanaler og det går derfor programmer på tv som passer alle til enhver tid. Det er også mye lettere å få tilgang til mediene.
Nå lever man på en helt annen måte enn man gjorde før bare på grunn av at mediene har forandret seg. Før i tiden betalte man regninger med brevgiro, skrev julekort og syklet hjem til hverandre i stedet for å chatte på msn.