onsdag 27. august 2008

Nyhetsartikkel

Oppsiktsvekkende tall om studenters psykiske helse!

Denne artikkelen handler om at kunnskapsdepartementet har sett på tallene som viser at studenter er overrepresentert når det gjelder psykiske problemer. De har lovet at de vil se nærmere på problemet.Den politiske rådgiveren for statsråd Tora Aasland sier i artikkelen at de vil finne ut hvorfor noen studenter får mer psykiske problemer enn andre.

Her er noen punkter om hvilke psykiske problemer studenter har idag:

  • Flere sliter med alvorlig eksamensangst knyttet opp mot høye forventninger.
  • For andre endte stresset rundt studiene til innleggelse og medisinering.
  • Studentene oppgir at stress i forbindelse med deltidsjobbing og pengeproblemer som noen av hovedårsakene til stress.

Innholdet i denne artikkelen overrasker meg veldig. Det viser seg at det er mange fler som har psykiske problemer på skolen enn jeg trodde. Budskapet kommer tydelig fram til mottakeren gjennom et medium. I denne artikkelen var internett medium.

Det er sikkert fler enn meg som blir overrasket over denne artikkelen. Ved å bruke en fengende overskrift og et bilde av en gutt som lener seg over pulten får man lyst til å lese teksten. Dette gjør artikkelen mer interessang. Mange kjenner seg nok igjen i situasjonen denne gutten er i. I alle klasser er det elever og studenter som lener seg over pulten for å slappe av. Dette gjør at folk begynner å tenke. Har jeg også psykiske problemer på skolen?

Sender av denne artikkelen er www.vg.no, og skrevet av Francis Lundh.

http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=529170

Ingen kommentarer: