søndag 31. august 2008

Lekser til 1 september 2008

Ikon:
Et ikon er et tegn som ligner det det representerer. I denne sammenhengen har jeg valgt en gitar. Dette er et ikon fordi du med en gang ser hva det er.




Symbol:
Et symbol er et tegn man må kjenne betydningen av for å forstå. Jeg valgte et kors. Et kors representerer kristendommen. For å forstå dette må man være klar over sammenhengen.


Indeks:
Et indeks er et tegn som henviser til noe annet. Jeg har valgt skiltet som betyr: Røyking forbudt. Bildet av røyken er ikonisk, men den røde streken som går på skrå gjennom bildet betyr forbudt er noe som må læres.

Mediarelaterte lenker

Nå skal jeg skrive noen mediarelaterte lenker jeg ofte bruker:

http://www.vg.no/: Bruker denne siden hver dag til å lese om nyheter og aller viktigst sport!
http://www.imdb.com/: En filmside jeg er inne på alt for ofte. Står alt om film, skuespillere osv.
http://www.surfthechannel.com/: Ser ofte på film og serier på denne siden.
http://www.afi.com/: Nok en filmside jeg bruker ofte.

onsdag 27. august 2008

Nyhetsartikkel

Oppsiktsvekkende tall om studenters psykiske helse!

Denne artikkelen handler om at kunnskapsdepartementet har sett på tallene som viser at studenter er overrepresentert når det gjelder psykiske problemer. De har lovet at de vil se nærmere på problemet.Den politiske rådgiveren for statsråd Tora Aasland sier i artikkelen at de vil finne ut hvorfor noen studenter får mer psykiske problemer enn andre.

Her er noen punkter om hvilke psykiske problemer studenter har idag:

  • Flere sliter med alvorlig eksamensangst knyttet opp mot høye forventninger.
  • For andre endte stresset rundt studiene til innleggelse og medisinering.
  • Studentene oppgir at stress i forbindelse med deltidsjobbing og pengeproblemer som noen av hovedårsakene til stress.

Innholdet i denne artikkelen overrasker meg veldig. Det viser seg at det er mange fler som har psykiske problemer på skolen enn jeg trodde. Budskapet kommer tydelig fram til mottakeren gjennom et medium. I denne artikkelen var internett medium.

Det er sikkert fler enn meg som blir overrasket over denne artikkelen. Ved å bruke en fengende overskrift og et bilde av en gutt som lener seg over pulten får man lyst til å lese teksten. Dette gjør artikkelen mer interessang. Mange kjenner seg nok igjen i situasjonen denne gutten er i. I alle klasser er det elever og studenter som lener seg over pulten for å slappe av. Dette gjør at folk begynner å tenke. Har jeg også psykiske problemer på skolen?

Sender av denne artikkelen er www.vg.no, og skrevet av Francis Lundh.

http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=529170

Litt informasjon om kommunikasjon

Det finnes mange ulike former for kommunikasjon. Den letteste og beste måten å forklare hvordan man kommuniserer på er med kommunikasjonsmodellen.
Kommunikasjonsmodellen (prosessmodellen) er en slags forklaring på hvordan man kommuniserer med hverandre og er så enkel som: (sender -> Budskap -> mottaker)
Det starter med at noen sender, deretter mottar noen budskapet (medium) og til slutt når det fram til mottakeren.
  • God kommunikasjon kan være når man kommuniserer med hverandre på en måte alle forstår. Hvis du snakker til en forsamling og får fram budkskapet tydelig slik at alle forstår det og viser interesse for det du snakker om kan man kalle det for god kommunikasjon.
  • Dårlig kommunikasjon er når man kommuniserer på en utydelig måte slik at budskapet ikke kommer fram. Det kan være når man snakker to forskjellige språk, eller hvis man snakker utydelig og uklart til den andre personen.

mandag 25. august 2008

Velkommen til min mediablogg!

Hei!
Denne bloggen har jeg laget i forbindelse med mediatimene på skolen. I løpet av året skal jeg prøve å forbedre bloggen, og gjøre den mer interessang. Først og fremst er temaet til denne bloggen media.
Det jeg interesserer meg mest innen media er film og tv spill (først og fremst ps3 spill).